Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

Savvas Papasavvas este reales vicepreședinte al TUE
16.09.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, CJUE, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În urma reînnoirii parțiale a membrilor Tribunalului Uniunii Europene, Savvas Papasavvas a fost reales de în funcția de vicepreședinte al Tribunalului Uniunii Europene pentru perioada cuprinsă între 16 septembrie 2022 și 31 august 2025.

Născut în anul 1969 la Nicosia (Cipru), Savvas S. Papasavvas studiază la Ethnikó kai Kapodistriakó Panepistímio Athinón (Universitatea Națională și Capodistriană din Atena, Grecia), unde obține echivalentul unui master în drept (Ptychion) în 1991. Urmează studii postuniversitare la université de Paris II (Universitatea Paris II, Franța), care îi conferă, în 1992, o diplomă de studii aprofundate în drept public. În anul 1995, la finalul studiilor de doctorat efectuate la université d’Aix-Marseille III (Universitatea Aix-Marseille III, Franța), obține titlul de doctor în drept.

Admis în Baroul din Cipru, membru al Baroului din Nicosia din 1993, Savvas Papasavvas își continuă cariera de avocat până la numirea sa la Tribunal în anul 2004.

Se consacră de asemenea învățământului la Panepistímio Kýprou (Universitatea din Cipru) în calitate de responsabil de curs între anii 1997 și 2002, înainte de a fi ales conferențiar în drept constituțional în perioada 2002-2004.

Savvas Papasavvas este numit judecător la Tribunal la 12 mai 2004 și asigură funcția de președinte de cameră cu ocazia a două mandate consecutive, în perioada 15 septembrie 2010-25 septembrie 2016. Colegii săi îl aleg vicepreședinte al Tribunalului la 27 septembrie 2019 și își exercită funcțiile în această calitate în cadrul Tribunalului.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti