Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

Marc Van der Woude este reales președinte al TUE
16.09.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, CJUE, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În urma reînnoirii parțiale a membrilor Tribunalului Uniunii Europene, Marc Van der Woude a fost reales de către colegii săi în aceeași zi în funcția de președinte al Tribunalului Uniunii Europene pentru perioada cuprinsă între 16 septembrie 2022 și 31 august 2025.

Născut în anul 1960 la Gorredijk (Țările de Jos), Marc Van der Woude urmează primii ani de studii la Rijksuniversiteit Groningen (Universitatea din Groningen, Țările de Jos), unde obține în anul 1983 o licență în drept. Își continuă studiile la Collège d’Europe (Colegiul Europei, Belgia) până în anul 1984.

Încă de la sfârșitul studiilor, se implică foarte activ în învățământ și cercetare în cadrul Colegiului Europei, unde este asistent până în anul 1986. Ulterior, este lector la Universiteit Leiden (Universitatea din Leiden, Țările de Jos) din 1986 până în 1987. Pe parcursul întregii cariere, rămâne atașat învățământului și i se încredințează, începând din 2000, o catedră de profesor de drept la Erasmus Universiteit Rotterdam (Universitatea Erasmus din Rotterdam, Țările de Jos). Autor a numeroase publicații, contribuie la dezvoltarea unor lucrări în dreptul concurenței, printre care se numără mai multe lucrări de referință în materie.

În paralel cu angajamentele sale universitare, domnul van der Woude desfășoară o carieră de practician. În perioada 1987-1989, intră în serviciul Comisiei Comunităților Europene, în cadrul căreia asigură funcția de raportor pe lângă Direcția Generală Concurență. Se alătură apoi Curții de Justiție a Comunităților Europene și colaborează, în calitate de referent juridic, cu judecătorii Thymen Koopmans și Paul Joan George Kapteyn din 1989 până în 1992. Comisia Europeană îl numește administrator în cadrul Unității de coordonare în cadrul Direcției Generale Concurență, funcție pe care o exercită în perioada 1992-1993, înainte de a deveni membru al Serviciului juridic al acesteia, din 1993 până în 1995. Începând de la această dată, devine avocat în baroul din Bruxelles (Belgia), unde practica sa contencioasă se concentrează în domeniul dreptului concurenței.

Marc Van der Woude este numit judecător la Tribunal la 13 septembrie 2010. Colegii săi îl aleg președinte de cameră la 18 septembrie 2013 și vicepreședinte la 20 septembrie 2016. La 27 septembrie 2019, este ales președinte al instanței menționate și își desfășoară activitatea în această calitate de la această dată.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti