Secţiuni » JURIDICE NEXT » Creepy cases
Creepy cases

Judecătoria Slatina. Craniu uman dăruit unei studente la medicină
27.09.2022 | Andrei PINTILIE

Secţiuni: Creepy Cases, Drept penal, JURIDICE NEXT, Jurisprudență Judecătorii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andrei-Ioan Pintilie

Andrei-Ioan Pintilie

În fapt, prima inculpată, întrucât soțul acesteia a decedat în luna aprilie 2009, le-a solicitat martorilor să sape o groapă într-un loc plin de buruieni, indicat de aceasta, însă fără permisiunea preotului din comună. În timp ce săpau, martorii au descoperit oseminte umane. Cea de-a doua inculpată a mers la cimitir pentru a duce mâncare groparilor, moment în care a descoperit osemintele umane și a luat craniul pentru a-l duce nepoatei sale la București, aceasta fiind studentă la medicină. S-a constatat că inculpata, cu intenție a deteminat martorii să sape locul de veci pentru soțul ei decedat, situație în care încadrarea juridică a faptei este cea de participație improprie la săvârșirea infracțiunii de profanare de morminte.

În drept, fapta primei inculpate întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de participație improprie la săvârșirea infracțiunii de profanare de morminte, iar fapta celei de-a doua inculpate se încadrează la infracțiunea de profanare de morminte, infracțiuni săvârșite cu intenție direct și pentru care instanța va dispune condamnarea acestora.

Pedeapsa aplicată: Pentru prima inculpată – 1 an închisoare pentru infracțiunea de participație improprie la săvârșirea infracțiunii de profanare de morminte, în dauna persoanei vătămate, fiica persoanelor ce se aflau în mormântul profanat

Pentru a doua inculpată -1 an închisoare pentru infracțiunea de profanare de morminte, în dauna persoanei vătămate.

De asemenea, instanța interzice inculpatelor dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, precum și dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.Instanța obligă inculpatele în solidar la plata sumei de 1000 lei, sumă reprezentând daune morale, către partea vătămată.

Sentința penală nr. 770/2009, Judecătoria Slatina, Secția Penală, disponibilă aici.

Student Andrei-Ioan Pintilie
Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti