Secţiuni » JURIDICE NEXT » Creepy cases
Creepy cases

Judecătoria Oradea. Minor agresiv


11.10.2022 | Andrei PINTILIE
Secţiuni: Creepy Cases, Drept penal, JURIDICE NEXT, Jurisprudență Judecătorii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Andrei-Ioan Pintilie

În fapt, în anul 2017, inculpatul minor se afla în plasament și într-o seară, a obligat-o pe persoana vătămată minoră în vârstă de 10 ani să îl masturbeze. În aceeași perioadă, inculpatul a obligat altă persoană vătămată, în vârstă de 9 ani la 2 acte de natură sexuală, respectiv a silit-o să îl masturbeze și a insistat ca el să îi facă sex oral. Constrângerea a fost oprită de o persoană din exterior, însă s-a petrecut în prezența altei victime, pe care inculpatul a lovit-o cu pumnul în față pentru a-i demonstra victimei de 9 ani de ce este capabil.

În 2018, minorul a împuns-o cu un briceag pe persoana vătămată în vârstă de 9 ani în mână, iar pe victima pe care cu un an în urmă a lovit-o cu pumnul în față a obligat-o să îl masturbeze și a agresat-o fizic, aceasta având nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale. În urma evaluării psihologice a celor 3 victime psihologul a concluzionat că a identificat simptome anxios depresive formate pe fondul situațiilor de abuz fizic, emoțional și sexual trăite de acestea. S-a efectuat și o expertiză psihiatrică a inculpatului ce a dus la concluzia că prezintă o personalitate în curs de structurare, dizarmonică, antisocială, tulburare de conduită nesocializată, dar că discernământul este păstrat.

În drept, faptele inculpatului constituie elementele constitutive ale infracțiunilor de agresiune sexuală, tentativă la viol și lovire sau alte violențe.

În ceea ce privește pedeapsa aplicată, instanța a ținut cont de gravitatea extremă a infracțiunilor comise, de periculozitatea inculpatului, de vulnerabilitatea persoanelor vătămate, de vârsta fragedă a acestora, de lipsa empatie față de situația defavorabilă în care se află persoanele vătămate și a dispus condamnarea minorului la măsura educativă a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de 3 ani și 4 luni

Sentința penală nr. 1174/2019, Judecătoria Oradea, Secția Penală, disponibilă aici.

Student Andrei-Ioan Pintilie
Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti