Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Modificarea cauzei de nepedepsire a faptelor de intrare sau şedere ilegală în România
13.10.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Proiecte legislative, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 12 octombrie 2022, Guvernul României a adoptat proiectul de lege pentru modificarea articolului 11 din Legea nr. 122/2006 privind azilul în România.

Proiectul de lege prevede modificarea articolul 11 din Legea nr. 122/2006 privind azilul în România, pentru garantarea drepturilor solicitanților de azil și evitarea dispunerii unor soluții față de aceștia, în cauzele penale, sub aspectul infracțiunii prevăzute de art. 262 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

Astfel, au fost incluse modificări exprese, care să permită suspendarea urmăririi penale, respectiv a judecății pe perioada derulării procedurii de azil.

În plus, pentru cazurile în care s-a pronunțat, totuși, o hotărâre definitivă de condamnare, de renunțare la aplicarea pedepsei sau de amânare a aplicării pedepsei, pronunțată pentru infracțiunea de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, a fost introdusă o normă expresă care permite aplicarea cazului de revizuire prevăzut la art. 453 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

***

Vineri, 16 septembrie, Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică Proiectul Legii pentru modificarea articolului 11 din Legea nr. 122/2006 privind azilul în România.

:: Proiect
:: Expunere de motive

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti