Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Legea nr. 192/2022 pentru completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă – o nouă modalitate obligatorie de comunicare a hotărârilor judecătorești
19.09.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Cyberlaw, Procedură civilă, Revista revistelor juridice, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Roxana Stanciu

Roxana Stanciu

În AUBD – Forum Juridic nr. 2/2022 a fost publicat articolul cu titlul „Legea nr. 192/2022 pentru completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă – o nouă modalitate obligatorie de comunicare a hotărârilor judecătorești”, redactat de drd. Roxana Stanciu.

Articolul pornește de la faptul că începând cu data de 2 iulie 2022, Codul de procedură civilă a fost modificat în sensul introducerii obligativității utilizării poștei electronice pentru comunicarea hotărârilor judecătorești către părți. Întrucât au fost deja puse în practică sisteme electronice de comunicare a actelor de procedură, modificarea nu poate fi decât utilă, mai ales în contextul intenției de digitalizare a sistemului judiciar. Fără a critica intenția, altminteri pozitivă, a legiuitorului, în cadrul acestui articol autoarea anticipează câteva dificultăți care pot apărea în practică, pentru a identifica și posibile soluții ori remedii practice ale acestor situații.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti