Secţiuni » JURIDICE NEXT » Creepy cases
Creepy cases

Tribunalul Vâlcea. Omor din cauza unui cal în fața casei


22.09.2022 | Ștefania-Elena VASILE
Secţiuni: Creepy Cases, Drept penal, JURIDICE NEXT, Procedură penală, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Ștefania-Elena Vasile

Ștefania-Elena Vasile

În fapt, inculpatul a fost atenționat deoarece calul acestuia se afla în fața unei gospodării, iar acesta supărându-se pe martor l-a amenințat că îl va tăia cu cuțitul. În ziua următoare, inculpatul a aruncat cu pietre în curtea martorului pentru a provoca un conflict, dar martorul nu a răspuns și a plecat spre casă. Pe drum, inculpatul s-a întâlnit cu victima, prietenă cu martorul, pe care a amenințat-o cu un topor. Aceasta a încercat să se apere și să îl deposedeze de armă, iar în urma acestor acțiuni i-au fost produse plăgi superficiale la nivelul antebrațului. Inculpatul a scos un cuțit din buzunarul pantalonilor și i-a aplicat victimei mai multe lovituri. Victima a reușit să ajungă în dreptul locuinței martorului, unde s-a prăbușit la pământ și a decedat. Din raportul medico-legal rezultă că moartea victimei a fost violentă și s-a produs prin hemoragie internă și externă, ca urmare a unui traumatism toracic cu plagă toracică înjunghiată și alte plăgi.

În drept, faptele inculpatului întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de omor. Instanța a remarcat că inculpatul și-a recunoscut vinovăția și beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzută de norma incriminatorie. La stabilirea termenului sancționator se va ține cont de pericolul social ridicat al infracțiunii, împrejurările în care a fost comisă, precum și datele ce țin de inculpat.

Pedeapsa aplicată: Inculpatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare și la plata a 1400 de lei pentru cheltuieli judiciare către stat.

Sentință penală nr. 143 din 2016, Tribunalul Vâlcea, disponibilă aici.

Ștefania-Elena Vasile
Studentă – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti