Secţiuni » JURIDICE NEXT » Creepy cases
Creepy cases

Tribunalul Vâlcea. Omor din cauza unui cal în fața casei
22.09.2022 | Ștefania-Elena VASILE

Secţiuni: Creepy Cases, Drept penal, JURIDICE NEXT, Procedură penală, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Ștefania-Elena Vasile

Ștefania-Elena Vasile

În fapt, inculpatul a fost atenționat deoarece calul acestuia se afla în fața unei gospodării, iar acesta supărându-se pe martor l-a amenințat că îl va tăia cu cuțitul. În ziua următoare, inculpatul a aruncat cu pietre în curtea martorului pentru a provoca un conflict, dar martorul nu a răspuns și a plecat spre casă. Pe drum, inculpatul s-a întâlnit cu victima, prietenă cu martorul, pe care a amenințat-o cu un topor. Aceasta a încercat să se apere și să îl deposedeze de armă, iar în urma acestor acțiuni i-au fost produse plăgi superficiale la nivelul antebrațului. Inculpatul a scos un cuțit din buzunarul pantalonilor și i-a aplicat victimei mai multe lovituri. Victima a reușit să ajungă în dreptul locuinței martorului, unde s-a prăbușit la pământ și a decedat. Din raportul medico-legal rezultă că moartea victimei a fost violentă și s-a produs prin hemoragie internă și externă, ca urmare a unui traumatism toracic cu plagă toracică înjunghiată și alte plăgi.

În drept, faptele inculpatului întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de omor. Instanța a remarcat că inculpatul și-a recunoscut vinovăția și beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzută de norma incriminatorie. La stabilirea termenului sancționator se va ține cont de pericolul social ridicat al infracțiunii, împrejurările în care a fost comisă, precum și datele ce țin de inculpat.

Pedeapsa aplicată: Inculpatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare și la plata a 1400 de lei pentru cheltuieli judiciare către stat.

Sentință penală nr. 143 din 2016, Tribunalul Vâlcea, disponibilă aici.

Ștefania-Elena Vasile
Studentă – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti