Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ANSPDCP a sancționat o editură cu 5.000 de euro pentru pierderea integrității și disponibilității anumitor date cu caracter personal
22.09.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. contravențional, Cyberlaw, Data protection, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 21 septembrie 2022, Autoritatea Națională de Supraveghere a anunțat că a finalizat o investigație la operatorul Curtea Veche Publishing SRL și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 32 alin. (1) lit. b) și c) și alin. (2) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 24.566 lei (echivalentul sumei de 5.000 EURO).

Investigația a fost demarată ca urmare a transmiterii de către operator a unor notificări de încălcări ale securității datelor cu caracter personal în temeiul Regulamentului General privind Protecția Datelor.

Una dintre încălcările securității datelor s-a produs ca urmare a postării pe un forum public a unui fișier care conținea baza de date a clienților operatorului din perioada 2019 – 2021.

Această situație a condus la divulgarea neautorizată a anumitor date cu caracter personal, cum ar fi nume, prenume, număr de telefon, e-mail, parola sub formă criptată, adresa IP de pe care a fost creat contul de utilizator, ale unui număr de 10739 clienți ai operatorului.

Cea de-a doua încălcare a securității datelor s-a produs ca urmare a unui atac de tip ransomware, situație ce a condus la accesul neautorizat și pierderea integrității și disponibilității anumitor date cu caracter personal a aprox. 100 de persoane vizate (angajați și colaboratori ai Curtea Veche Publishing SRL).

În cadrul investigației, Autoritatea Națională de Supraveghere a constatat că operatorul nu a implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate în vederea asigurării unui nivel de securitate corespunzător riscului prelucrării pentru drepturile și libertățile persoanelor fizice.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti