Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ANSPDCP a sancționat un site de comerț online ca urmare a funcționării defectuoase a unei aplicații care trimitea comunicări de marketing utilizatorilor
23.09.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. contravențional, Cyberlaw, Data protection, Media & Publicitate, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 22 septembrie 2022, Autoritatea Națională de Supraveghere a anunțat că a finalizat o investigație la operatorul Bitfactor SRL și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 25 alin. (1) și art. 32 alin. (1) și alin. (2) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 9.852,8 lei (echivalentul sumei de 2000 EURO).

Investigația a fost demarată ca urmare a transmiterii de către operator a unei notificări de încălcare a securității datelor cu caracter personal în temeiul Regulamentului General privind Protecția Datelor.

Încălcarea securității datelor s-a produs ca urmare a funcționării defectuoase a unei aplicații a operatorului care trimitea comunicări de marketing utilizatorilor site-ului acestuia, ceea ce a condus la încălcarea confidențialității datelor cu caracter personal a unui număr de 1757 de persoane vizate, utilizatori ai site-ului operatorului.

În cadrul investigației s-a constatat că operatorul nu a implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate, care să protejeze în mod continuu datele cu caracter personal ale persoanelor vizate, atât în momentul stabilirii mijloacelor de prelucrare, cât și în momentul prelucrării în sine, destinate să pună în aplicare în mod eficient principiile de protecție a datelor și să integreze garanțiile necesare în cadrul prelucrării, desi, potrivit art. 5 lit. f) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, operatorul avea obligația de a respecta principiul integrității și confidențialității.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti