Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Recunoaşterea calificării profesionale a avocaţilor străini pentru a profesa în România
30.09.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Monitorul Oficial al României, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 951 din 29 septembrie 2022 a fost publicată Metodologia de atestare a calificării de avocat pentru înscrierea în tabloul unui barou din România în situațiile prevăzute de art. 13 și în cap. VII din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat.

Metodologia cuprinde informații despre:

– recunoaşterea calificării profesionale a avocaţilor din statele membre ale Uniunii Europene sau aparţinând Spaţiului Economic European ori din Confederaţia Elveţiană, pentru a profesa în România sub titlul profesional din statul de origine sau pentru admiterea în profesia de avocat şi practicarea acesteia sub titlul profesional din România (etapa de informare, etapa de evaluare și organizarea examenului de verificare a cunoştinţelor profesionale);

– recunoaşterea şi atestarea calificării profesionale pentru avocaţii care provin din alte state decât cele membre ale Uniunii Europene sau aparţinând Spaţiului Economic European ori din Confederaţia Elveţiană (etapa de informare, etapa de evaluare și etapa înscrierii în tabloul avocaţilor unui barou).

Intrare în vigoare: 29 septembrie 2022

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti