Secţiuni » Noutăţi legislative » Monitorul Oficial al României
Monitorul Oficial al României

Măsuri pentru simplificarea procedurii de avizare/autorizare privind securitatea la incendiu
03.10.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 956 din 30 septembrie 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 1181/2022 privind modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu.

Prezenta hotărâre prevede măsuri pentru simplificarea procedurii de avizare/autorizare privind securitatea la incendiu care constau în reconsiderarea suprafețelor și destinației anumitor categorii de construcții.

Spre exemplu, majorarea ariei desfășurate în funcție de care este necesară avizarea/autorizarea clădirilor care au destinația de învățământ, supraveghere, îngrijire sau cazare/adăpostire a copiilor preșcolari, elevilor, studenților, bătrânilor, persoanelor cu dizabilități sau lipsite de adăpost:
• de la 150mp la 600mp pentru clădirile cu destinație de învățământ gimnazial, liceal, profesional, postliceal sau universitar, inclusiv spațiile de cazare aferente. S-au inclus, totodată, în această categorie și clădirile aferente formării profesionale a adulților;
• de la 150 mp la 175 mp pentru clădirile cu destinație de educație timpurie și învățământ primar, cu menținerea aceluiași criteriu de suprafață în situația în care clădirea include și alte forme de învățământ;
• de la 150 mp la 175 mp pentru clădirile cu destinație de servicii sociale destinate protecției familiei și copilului, persoanelor cu dizabilități și din domeniul violenței domestice.

Vor fi exceptate de la obținerea avizelor/autorizațiilor pentru securitate la incendiu a clădirilor și amenajărilor aparținând Administrației Naționale a Penitenciarelor, ansamblului „Palatul Cotroceni”, imobilului „Palatul Parlamentului”, Complexului „Palatul Victoria”, Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Intrare în vigoare: 30 septembrie 2022

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti