Secţiuni » Mesaje de condoleanţe
Mesaje de condoleanţe

Chestor-șef jr. Dan Fătuloiu, fost șef al Poliției Române, s-a stins


11.10.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Mesaje de condoleanțe
JURIDICE - In Law We Trust

Chestorul-șef de poliție și juristul Dan Valentin Fătuloiu, fost șef al Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) și fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a murit subit în seara de duminică, 9 octombrie 2022, la vârsta de 66 de ani, în urma unui infarct.

* * *

Anunțul trist a fost făcut de reprezentanții Poliției Române pe contul de Facebook al instituției:

”Cu regret anunțăm plecarea timpurie dintre noi a domnului general (în rezervă) Dan Valentin FĂTULOIU.

Domnia sa a condus diferite structuri importante ale Poliției Române, iar între anii 2005 și 2007, a ocupat funcția de inspector general al Poliției Române, fiind un om cu un rol determinant în modernizarea instituției.

Condoleanțe familiei și prietenilor!

Dumnezeu să-i odihnească sufletul.”

* * *

Ministerul Afacerilor Interne a postat pe contul său de Facebook următorul mesaj de condoleanţe:

„Generalul (în rezervă) Dan Valentin Fătuloiu, a cărui activitate a reprezentat o filă importantă din istoria Ministerului Afacerilor Interne și, în special, a Poliției Române, a încetat din viață.

Transmitem condoleanțe familiei îndurerate și ne exprimăm regretul pentru pierderea ofițerului care a condus Inspectoratul General al Poliției Române între anii 2005 și 2007.

Născut pe 27 iunie 1956 în municipiul Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, domnul Fătuloiu a deținut și funcția de secretar de stat, șef al Departamentului de Ordine și Siguranță Publică din Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, domnul Fătuloiu a condus Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița din 1994 până în 1997, Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș din 1997 până în anul 2000 și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București între anii 2000 și 2001.

Ofițer de carieră, Dan Valentin Fătuloiu a ocupat și funcții de reprezentare pentru România în plan extern, exercitând atribuțiile de șef al Biroului atașatului afacerilor interne în Statele Unite ale Americii și atașat de afaceri interne la Milano.”

*

Dan Fătuloiu s-a născut la 27 iunie 1956 în municipiul Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți, fiind originar din orașul Topoloveni, județul Argeș.

Era absolvent al Academiei de Poliție (1978) și licențiat al Facultății de Drept (1980).
A absolvit de asemenea cursuri postuniversitare în specialitățile Criminalistică (la Facultatea de Drept a Universității din București – 1981), Combaterea criminalității organizate (în cadrul FBI National Academy Associates, Inc. – FBINAA) și Management (în cadrul MAI).
A făcut, totodată, parte din prima delegație de 20 polițiști din România care, pe parcursul a 4 luni (1992), au urmat un curs de Poliție Judiciară în Franța, organizat de Serviciul de Cooperare Tehnică Internațională Polițienească (SCTIP) din cadrul Poliției Naționale a Franței și desfășurat la Centrul de Pregătire al Poliției Naționale situat lângă Paris.

Regretatul chestor s-a aflat la conducerea Poliției Române în calitate de inspector general între 20 ianuarie 2005 și 9 august 2007, iar în perioada septembrie 2009 – noiembrie 2010 a fost secretar de stat, șef al Departamentului de Ordine și Siguranță Publică din MAI.

A mai ocupat succesiv funcțiile de locţiitor al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş (1993 – 1994), inspector șef al IPJ Dâmbovița (1994 – 1997) și, respectiv, al IPJ Argeș (1997 – 2000), director general al Poliției Capitalei (2000 – 2001), director adjunct al Direcției Generale de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog (DGCCOA) a IGPR (2001 – 2004), director al Direcţiei Operaţii din DGCCOA a IGPR (2004 – 2005), șef al Biroului atașatului pe afaceri interne în Statele Unite ale Americii, din cadrul Ambasadei României la Washington, cu funcție de ministru-consilier (septembrie 2007 – septembrie 2009), atașat pe afaceri interne la Roma, ministru-consilier (mai 2011 – decembrie 2012) și inspector șef al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea (ianuarie – noiembrie 2013).

Chestorul-șef de poliție Dan Fătuloiu s-a pensionat în luna noiembrie 2013, după 38 de ani de carieră în Ministerul de Interne, iar începând din luna ianuarie 2014 a fost director general al firmei Pro Veritas Detect.

A primit titlul de Cetățean de Onoare al orașului Topoloveni (2014).

Potrivit chestorului general de poliție Nicolae Berechet, citat de „Jurnalul de Argeș”, funeraliile chestorului-șef de poliție Dan Fătuloiu vor avea loc miercuri, 12 octombrie a.c., orele 12:00, în orașul Topoloveni, slujba de înmormântare urmând a fi oficiată la Catedrala „Sfântul Gheorghe”, după care va fi înhumat cu onoruri militare la Cimitirul ”Schitul din Vii”.
Cotidianul local „Curierul” a informat că sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus astăzi la Fostul Schit din Vii – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Topoloveni.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro