Secţiuni » JURIDICE NEXT » Creepy cases
Creepy cases
3 comentarii

Judecătoria Buzău. Tatăl își obliga fiica să îl masturbeze


19.10.2022 | Ștefania-Elena VASILE
Secţiuni: Creepy Cases, Drept penal, JURIDICE NEXT, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Ștefania-Elena Vasile

Ștefania-Elena Vasile

În fapt, inculpatul lucra în domeniul construcțiilor și venea acasă la două săptămâni, de regulă la sfârșit de săptămână. Soția inculpatului, de cele mai multe ori, era de serviciu, în tura de noapte, lăsându-l cu cei 4 copii. Partea vătămată, care avea 10 ani, a declarat că tatăl său o chema seara, la el în cameră și îi cerea să îl maseze pe picioare, precum și să îi palpeze organul sexual și să-l masturbeze. Minora a fost amenințată de inculpat cu moartea, inducându-i o stare de temere pentru a nu relata membrilor familie despre cele întâmplate. Din cauza comportamentului necorespunzător al inculpatului, soția acestuia a intentat acțiune de divorț, astfel oferindu-i siguranța părții vătămate de a spune că tatăl acesteia i-a cerut să-l masturbeze. Martora, unul dintre ceilalți copii, a declarat că inculpatul ieșea din baie dezbrăcat și se manifesta indecent, dar considera că acest comportament se datora consumului excesiv de alcool.

În drept, faptele inculpatului întrunesc elementele constitutive pentru săvârșirea infracțiunilor de corupție sexuală și amenințare. La stabilirea și dozarea pedepsei, instanța va avea în vedere criteriile generale de individualizare: împrejurările săvârșirii faptelor, respectiv modalitatea concretă în care acestea au fost săvârșite, gradul de pericol social, limitele de pedeapsă prevăzute de legea penală, persoana inculpatului care este cunoscută cu antecedente penale și a avut o atitudine nesinceră în cadrul procesului penal.

Pedeapsa aplicată: inculpatul a fost condamnat la 2 ani de închisoare, plata sumei de 10.000 de lei pentru daune morale către partea vătămată, cheltuieli judiciare de stat în valoare de 800 de lei și suma de 400 de lei reprezentând onorariul apărătorilor desemnați din oficiu.

Sentință penală nr.82 din 2014, Judecătoria Buzău, disponibilă aici.

Ștefania-Elena Vasile
Studentă – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro