Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Minuta întâlnirii președinților secțiilor specializate ale ÎCCJ și curților de apel ref. aspectele de practică judiciară neunitară în materia litigiilor cu profesioniști și insolvenței
23.11.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept comercial, Insolvență, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 24-25 octombrie 2022 a avut loc, la Bucureşti, întâlnirea preşedinților secțiilor specializate (foste comerciale) ale Înaltei Curți de Casație și Justiție și curților de apel dedicată discutării aspectelor de practică judiciară neunitară în materia litigiilor cu profesioniști și insolvenței.

Întâlnirea a fost organizată de Institutul Național al Magistraturii în cadrul proiectului ”Justiția 2020: profesionalism și integritate”, cod SIPOCA 453, cod MySMIS2014+ 118978, finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă – POCA – 2014-2020.

La întâlnire au fost reprezentate, prin președinții secțiilor civile sau prin judecători desemnați din cadrul acelorași secții, Înalta Curte de Casație și Justiție și curțile de apel, participanții convenind asupra problemelor de drept dezbătute cu majoritate sau unanimitate. De asemenea, au fost invitați reprezentanți ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Biroul de recursuri civile în interesul legii și Ministerului Justiției – Direcția elaborare acte normative.

Dezbaterile au fost moderate de jud. Florin Vîlceanu, judecător în cadrul Tribunalului București, formator colaborator al INM și prof. Florin Moțiu, formator colaborator al INM la disciplina Drept comercial, care au elaborat, pe baza propunerilor primite de la curțile de apel, punctajul de discuții al întâlnirii. Pentru fiecare problemă supusă dezbaterii a fost indicat punctul de vedere al Catedrei de drept comercial din cadrul INM.

:: Minuta

***

În intervalul 24-25 octombrie 2022, la Hotelul MyContinental din Bucureşti, va avea loc întâlnirea președinților secțiilor specializate (foste comerciale) ale Înaltei Curți de Casație și Justiție și curților de apel.

Experți/formatori:
– conf. univ. dr. Florin Moțiu, formator INM, expert selectat în proiect;
– jud. Florin Vîlceanu, formator INM, expert selectat în proiect.

:: Anunțul

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti