Secţiuni » JURIDICE NEXT » Creepy cases
Creepy cases

Tribunalul Călărași. Enervare și topor în cap


27.10.2022 | Ștefania-Elena VASILE
Secţiuni: Creepy Cases, Drept penal, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Ștefania-Elena Vasile

Ștefania-Elena Vasile

În fapt, mai multe persoane s-au adunat la intersecția unor străzi unde au aprins un foc, au ascultat muzică și au consumat băuturi alcoolice. Partea vătămată, care se afla în stare de ebrietate, i-a adresat injurii unuia dintre inculpați, iar acesta a ripostat în aceiași manieră și a plecat. La scurt timp, a apărut cel de-al doilea inculpat, care s-a îndreptat spre partea vătămată, a ridicat toporul și l-a lovit o singură dată în creștetul capului. Partea vătămată s-a prăbușit imediat la pământ în stare de inconștiență. Inculpatul care fusese înjurat s-a apropiat și el de victimă, lovind-o cu un băț și cu picioarele pe întreg corpul. Apoi cei doi inculpați au plecat. Partea vătămată a fost transportată la spital. Leziunile au necesitat îngrijiri medicale timp de 35-40 de zile.

În drept, faptele inculpaților întrunesc elementele constitutive pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor calificat. Instanța a avut în vedere circumstanțele reale în care s-a săvârșit fapta, modalitatea și împrejurările concrete de săvârșire a acesteia, circumstanțele personale ale inculpaților, poziția de nerecunoaștere, precum și criteriile generale de individualizare a pedepsei.

Pedeapsa aplicată: inculpații au fost condamnați la 7 ani și 6 luni de închisoare, plata sumei de 515,71 de lei pentru contravaloarea cheltuielilor de spitalizare pentru partea vătămată, respectiv 2560,90 de lei pentru cheltuielile de spitalizare ocazionale și internarea părții vătămate, plata sumei de 10.000 de lei pentru daune materiale, respectiv 5.000 de lei pentru daune morale și plata a 432 de lei de fiecare pentru cheltuieli judiciare.

Sentință penală nr. 98 din 2012, Tribunalul Călărași, disponibilă aici.

Ștefania-Elena Vasile
Studentă – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro