Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Procedura de ținere a evidenței conducătorilor de vehicule care au urmat cursuri în domeniul conducerii defensive


27.10.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Cyberlaw, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1040 din 26 octombrie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 153/2022 privind procedura de ținere a evidenței conducătorilor de vehicule care au urmat cursuri în domeniul conducerii defensive și de evaluare anuală a eficienței acestor cursuri raportat la gradul de implicare a absolvenților în accidente de circulație.

Evidenţa conducătorilor de vehicule care au absolvit cursuri în domeniul conducerii defensive, precum şi evaluarea anuală a eficienţei absolvirii acestor cursuri prin raportare la gradul de implicare a acestor conducători în accidente de circulaţie produse pe teritoriul României se ţine de către poliţia rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, prin intermediul mijloacelor informatice.

Evidenţa se constituie la nivelul Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe baza datelor furnizate de structura din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii competentă să autorizeze şcolile de conducători auto în domeniul conducerii auto defensive.

Evidenţa conţine date referitoare la numele, prenumele şi CNP-ul conducătorului auto care a absolvit cursul de conducere defensivă, precum şi la data absolvirii cursului.

Pentru constituirea evidenţei iniţiale, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia Rutieră, solicită, până la data de 1 martie a anului 2023, structurii competente din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii să îi comunice centralizat, în format electronic, datele.

Pentru actualizarea evidenţei, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia Rutieră, solicită anual, până la data de 22 ianuarie, structurii competente din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii datele absolvenţilor care au absolvit cursurile de conducere defensivă ulterior ultimei comunicări.

Datele cu caracter personal colectate în temeiul prezentului ordin se stochează pe o perioadă de 3 ani.

Intrare în vigoare: 26 octombrie 2022

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro