Secţiuni » JURIDICE NEXT » Creepy cases
Creepy cases

Judecătoria Sectorului 1 București. Înșelăciune de proporții prin intermediul vrăjitoriei


01.11.2022 | Andrei PINTILIE
Secţiuni: Creepy Cases, Drept penal, JURIDICE NEXT, Jurisprudență Judecătorii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andrei-Ioan Pintilie

Andrei-Ioan Pintilie

În fapt, cu scopul obținerii de foloase materiale, inculpata a indus în eroare partea vătămată, spunându-i că se ocupă cu vrăjitoria, ar putea să o ajute să treacă peste anumite probleme și să îi aducă bunăstare. Ulterior, prin simularea unor ritualuri care presupuneau comunicarea cu „necuratul”, inculpata a pretins în repetate rânduri sume de bani de la partea vătămată pentru a le arde, dar în realitate aceasta le păstra. După un timp în care partea acuzată a primit bani în mod repetat, aceasta a pretins de la partea vătămată 30.000 de euro, sumă pe care cea din urmă nu o deținea la momentul respectiv. “Vrăjitoarea” i-a spus că poate împrumuta suma de bani de la altă clientă a sa, care de fapt era o persoană fictivă, dar cu pretextul că acea clientă dorește o garanție. În cele din urmă, partea vătămată a fost determinată să o împuternicească în vederea încheierii de acte de dispoziție cu un imobil al acesteia pentru ca ulterior dreptul de proprietate asupra acestui imobil să fie transmis, în mod fictiv, de inculpată unor rude ale concubinului ei.

În drept, prin înscrisul notarial autentificat, partea vătămată a declarat că s-a împăcat total, definitiv și necondiționat cu presupusa vrăjitoare și cu celelalte persoane care au luat parte la înșelăciune, așadar pedeapsa penală nu s-a mai aplicat și acțiunea civilă s-a stins.

Sentința penală nr. 85 din 2018, Judecătoria Sectorului 1, București, disponibilă aici.

Student Andrei-Ioan Pintilie
Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti