Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Judecătoria Sectorului 6 București. Achitare pentru fals intelectual. Raționamentul nu constituie o atestare falsă a realității
15.11.2022 | Alexandra MANOLESCU

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Judecătorii, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Alexandra Manolescu

Alexandra Manolescu

Judecătoria Sectorului 6 București a apreciat faptul că se impune achitarea pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, în baza art. 396 alin. (5) raportat la art. 16 alin. (1) lit. b) teza Ⅰ Cod procedură penală, în situația în care inculpatul nu a perceput în mod nemijlocit modalitatea în care s-a desfășurat accidentul rutier, ci a reconstruit, din declarațiile persoanelor implicate precum și din avariile constatate la autovehicul, modul în care a avut loc accidentul. Raționamentul agentului constatator, chiar dacă este eronat, nu constituie o atestare falsă a realității, întrucât nu a avut cunoștință în mod direct de împrejurările producerii evenimentului, stabilind situația de fapt pe baza mijloacelor de probă pe care le-a avut la dispoziție. (Sentința nr. 501/2021 din 25 octombrie 2021, pronunțată de Judecătoria Sectorului 6 București)

Av. Alexandra Manolescu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti