Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Baroul București a desemnat câștigătorii concursului de eseuri și afișe „Fii avocat în școala ta!”
21.11.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 21 noiembrie 2022, Baroul București a informat că 64 elevi au fost desemnați câștigători din cei 600 de participanți, din care 28 de elevi la categoria Afișe cu tema „Avocatul, prietenul meu” (clasele V – VIII), 28 de elevi la categoria Eseu cu tema „Scrisoare către Avocatul meu” (clasele IX -XII) și 8 premii speciale.

Desemnarea câștigătorilor s-a efectuat de către un juriu format din 11 avocați participanți la FAST București.

:: Câștigătorii

***

Vineri, 4 noiembrie 2022, Baroul București a informat că organizează concursul de eseuri și afișe „Fii avocat în școala ta!”

Scopul
a) promovarea culturii legalității și responsabilității;
b) promovarea profesiei de avocat și a rolului său în sistemul de drept al unui stat democratic;
c) promovarea celorlalte profesii juridice și a încrederii în justiție;
d) cunoașterea mecanismelor judiciare utilizate în actul de justiție;
e) stimularea creativităţii şi exprimarea grafică a noţiunilor şi conceptelor juridice.

Tematica
Subiectele ce pot fi abordate sunt: profesia de avocat văzută prin ochii copiilor și ai tinerilor; dreptul la apărare; capacitatea de înțelegere a mijloacelor legale pe care tinerii le pot avea în anumite situații.

Condiţii de participare
Concursul se adresează elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal din Municipiul București. Lucrările vor fi realizate individual.

Realizarea lucrărilor
1. Fiecare elev se va înscrie în concurs cu o singură lucrare pornind de la tematica de concurs.
2. Elevii din ciclul gimnazial sunt invitați să realizeze un afiș / poster tematic, cu titlul „Avocatul, prietenul meu”; dimensiunea afișului / posterului va fi A3;
3. Posterul/afişul tematic va fi unidimensional și va fi realizat folosind tehnici precum: desen, grafică, colaj, tehnici computerizate etc.
4. Elevii din ciclul liceal sunt invitați să realizeze un eseu tematic, cu titlul „Scrisoare către Avocatul meu”, care va avea cel mult 800 de cuvinte, tehnoredactate.
5. Mesajul afişului dar și eseului format din text și/sau grafică trebuie sa fie clar si relevant pentru tematica de concurs, iar conținutul trebuie să fie o creație originală.

Perioada și procedura de desfăşurare
Lucrările vor fi realizate în perioada 31.10.2022  – 18.11.2022. Înscrierea la concurs se va realiza până la data de 18 noiembrie 2022, prin transmiterea, către avocatul care vine la cursul lucrării create. Într-un colț al lucrării sau pe spatele ei se vor specifica numele şi prenumele participantului,  şcoala şi clasa la care elevul este înscris.

Toate lucrările vor avea atașate Anexa 2 din Regulamentul de concurs, privind dreptul organizatorului de utilizare a operei, completată și semnată de reprezentantul legal al elevului (dacă este minor) sau de elev în nume personal, dacă este major.

Lucrările care nu vor fi însoțite de Declarația de acord a părintelui privind dreptul de utilizare nu vor putea fi colectate în vederea participării la concurs.

După primirea lucrărilor va avea loc o fază de jurizare.

Câștigătorii vor fi anunțați prin coordonatorul de proiect din unitatea de învățământ sau prin organele de conducere ale unității.

Desemnarea și premierea câştigătorilor
1. La fiecare nivel (clasa a V-a, clasa a VI-a etc. clasa a XII-a) vor fi selectate 7 lucrări.
2. Se vor forma două categorii de câte 28 de elevi, la ciclul gimnazial și ciclul liceal, urmând ca aceștia să aibă oportunitatea de a participa la câte un proces simulat (cu joc de rol), în cadrul Curții de Apel București, sub coordonarea unor avocați și / sau judecători și / sau procurori.
3. Lucrările câştigătoare vor fi promovate la nivel naţional, pe site-ul Baroului București, al Uniunii naționale a Barourilor din România, inclusiv pe rețelele de socializare.

:: Regulamentul
:: Anexa

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti