Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ANSPDCP a sancționat Prestige Media pentru afișarea a 23 de decizii nominale de încetare a CIM


08.11.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: C. contravențional, Cyberlaw, Data protection, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 8 noiembrie 2022, Autoritatea Națională de Supraveghere a anunțat că a finalizat o investigație la SC Prestige Media PHG SRL și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 5 alin. (1) lit. a) și alin. (2) și art. 6 din Regulamentul General privind Protecția Datelor (RGPD), potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 24.683,5 lei (echivalentul sumei de 5.000 EURO).

Investigația a fost demarată ca urmare a unei sesizări cu privire la o posibilă încălcare a dispozițiilor RGPD prin publicarea pe site-ul operatorului a unor documente confidențiale printre care și decizii de încetare a contractelor individuale de muncă ale unor angajați ai unei alte societăți.

În cadrul investigației efectuate s-a constatat că pe respectivul site erau afișate 23 de decizii nominale de încetare a contractelor individuale de mandate/raporturilor de muncă ce conțineau date cu caracter personal (nume, prenume, funcție, număr contract de muncă, abateri disciplinare) ale mai multor persoane fizice, deși acestea nu aveau niciun fel de raporturi juridice cu SC Prestige Media PHG SRL.

De asemenea, s-a reținut faptul că operatorul nu a prezentat dovezi din care să rezulte că a prelucrat în mod legal datele personale din cele 23 de documente în contextul divulgării neautorizate în mediul on-line, prin publicarea acestora pe site-ul său, raportat la prevederile art. 6 din RGPD.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti