Secţiuni » JURIDICE NEXT » Creepy cases
Creepy cases

Curtea de Apel Oradea. Ucis de propria familie
15.11.2022 | Andrei PINTILIE

Secţiuni: Creepy Cases, Drept penal, JURIDICE NEXT, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andrei-Ioan Pintilie

Andrei-Ioan Pintilie

În fapt, înainte cu aproximativ trei luni de crima macabră, fiica persoanei vătămate a cunoscut un băiat pe internet. Ulterior s-au împrietenit, devenind tot mai apropiați, spre supărarea bărbatului. În seara cu pricina, prietenul fetei decisese să rămână acasă la aceasta. Victima se cinstise cu câteva pahare la un vecin pe care îl ajutase să sacrifice un porc și apoi a continuat să bea și acasă. După ce a golit un flacon de 2 litri de vin, și-a amintit din nou de fiica lui și de problemele ei, începând s-o înjure atât pe ea, cât și pe concubină, reproșându-i că l-ar înșela. Zicea chiar că fata nici n-ar fi de fapt a lui, dar și că îi cheltuia toți banii. Femeia a ieșit pe hol, unde se aflau fiica, fiul ei din prima căsătorie și prietenul tinerei, căruia i-a pus în mână un sucitor, să se poată apăra dacă bărbatul ar fi devenit violent, apoi le-a propus tinerilor să ucidă persoana vătămată din cauza pericolului la care aceștia considerau că sunt expuși și din cauza reproșurilor zilnice pe care bărbatul le aducea în casă. Planul era stabilit: fiul femeii urma să îl atragă pe bărbat în camera unde se afla centrala termică, ulterior acesta împreună cu prietenul fetei având sarcina de a-i aplica o lovitură puternică în zona capului. Băieții, înarmați cu sucitorul de lemn, respectiv cu un levier l-au atras pe bărbat în anexa cu centrala, motivând o problemă tehnică, iar prietenul fetei l-a lovit pe la spate în cap atât de tare încât sucitorul s-a rupt. Bărbatul a căzut, iar celălalt tânăr a început să îl lovească pe acesta cu levierul până nu s-a mai mișcat. De cadavru, ucigașii au scăpat în seara următoare. Cei patru au ieșit cu mașina din curte, cu cadavrul în portbagaj, și s-au dus la magazin, unde femeia a cumpărat două cutii cu sodă caustică. Cadavrul a fost abandonat pe digul unui canal colector pentru irigații, însă după ce a fost aruncată soda caustică peste el pentru a nu fi recunoscut. În următoarea zi, soția victimei a anunțat poliția cu privire la dispariția acestuia, însă inculpații au fost în final dați în vileag de prietenul fetei.

În drept, Curtea de Apel Oradea a dispus că fapta soției victimei constituie infracțiunea de instigare la violență în familie și profanare de cadavre, fiul acesteia a fost condamnat pentru violență în familie prin omor și profanare de cadavre, iar prietenul fiicei a comis infracțiunile de omor și profanare de cadavre.

Pedepse aplicate: Soția victimei – pedeapsa de 14 ani închisoare cu executare în penitenciar, fiul acesteia – 14 ani închisoare cu executare în penitenciar, prietenul fiicei – 6 ani și 10 luni închisoare cu executare în penitenciar și menținerea restului dispozițiilor sentinței penale aplicate de Tribunalul Bihor.

Sentința penală nr. 392/2020 disponibilă aici.

Student Andrei-Ioan Pintilie
Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti