Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Revizuire. Cazul prevăzut în art. 453 alin. (1) lit. f) C.proc.pen. Inadmisibilitate
18.11.2022 | Andreea COMAN

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudența ÎCCJ, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andreea Coman

Andreea Coman

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuent, apreciind pe de o parte că, nu este întrunită cerinţa ca exercitarea controlului de constituţionalitate realizat prin Decizia nr. 26/2019 a Curţii Constituţionale să fie rezultatul soluţionării unei excepții de neconstituționalitate cu privire la o prevedere legală pe care să se întemeieze hotărârea, iar pe de altă parte că, sentinţa a cărei revizuire se solicită a rămas definitivă anterior publicării Deciziei nr. 26/2019 în Monitorul Oficial. De asemenea, instanța supremă a reținut că dispoziţiile art. 453 alin. 1 lit. f) C.proc.pen. nu pot fi aplicabile în raport cu Decizia nr. 51 din 16 februarie 2016 sau Decizia nr. 302 din 4 mai 2017 ale Curţii Constituţionale, pentru motivul că au fost publicate în Monitorul Oficial înainte ca hotărârea împotriva căreia s-a formulat revizuire să devină definitivă. (Înalta Curte de Casație și Justiție, secția penală, decizia nr. 328/A din 4 noiembrie 2020, www.scj.ro)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti