Secţiuni » JURIDICE NEXT » Creepy cases
Creepy cases

Tribunalul Gorj. Nou-născut aruncat peste gard și mușcat de câini
18.11.2022 | Ștefania-Elena VASILE

Secţiuni: Articole, Creepy Cases, Drept penal, JURIDICE NEXT, Note de studiu, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust
Ștefania-Elena Vasile

Ștefania-Elena Vasile

În fapt, inculpata se afla la locul de muncă când a resimțit dureri în zona abdominală, însă a continuat activitatea, fără să spună nimănui. Ajunsă acasă, inculpata s-a culcat după ce a servit masa alături de concubinul și cele 3 minore. Dimineața, inculpata a început să aibă dureri mari și a observat că elimină cheaguri de sânge, iar în scurt timp a expulzat un făt de sex femeiesc. Inculpata nu a spus că este însărcinată, iar după ce a născut nu a anunțat organele de poliție, ambulanța, ci a luat hotărârea de a nu păstra nou-născutul. Astfel, inculpata a învelit într-un prosop fătul, s-a deplasat în curte și l-a aruncat peste gard, fiind ulterior mușcat de câini. Inculpata s-a întors în bucătărie a strâns pătura, cearșaful și covorul pe care se aflau urme biologice și le-a dus în garaj. Inculpata s-a deplasat la locul de muncă unde  s-a simțit rău, apoi a fost transportată la spital, unde medicii au sesizat organele de poliție. La efectuarea căutărilor în vederea identificării fătului, autoritățile au găsit nou-născutul la o distanță de 150 m de imobil, care avea zona occipitală lipsă, prezentând pe corp mușcături canine, în aproprierea acestuia aflându-se doi câini.

În drept, faptele inculpatei întrunesc elementele constitutive pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. Individualizarea juridică a pedepsei, se va face în raport de criteriile generale, urmând ca la stabilirea duratei pedepsei să se aibă în vedere modul de comitere a infracțiunii, natura și gravitatea rezultatului produs, conduita inculpatei care a negat fapta, că nu este cunoscută cu antecedente penale și de aspecte din viața privată.

Pedeapsa aplicată: Inculpata este condamnată la 12 ani de închisoare, o pedeapsă complementară a interzicerii pe o perioadă de 4 ani a drepturilor prevăzute de articolul 66 și plata a 2000 de lei pentru cheltuieli judiciare.

Sentință penală nr. 389 din 2014, Tribunalul Gorj, disponibilă aici.

Ștefania-Elena Vasile
Studentă – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti