Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Prof. univ. dr. Bogdan Ciucă este noul preşedinte al Academiei de Științe Juridice din România


18.11.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 8 noiembrie 2022, Biroul de presă al Academiei de Științe Juridice din România a dat publicității următorul comunicat:

În zilele de 3 și 4 noiembrie 2022 au avut loc ședința Consiliului științific și Adunarea generală a Academiei de Științe Juridice din România (AȘJR).

Înființată în baza unei legi speciale, continuatoarea în drepturi a Academiei de Științe Morale și Politice, înființată în anul 1939, AȘJR reunește în rândurile sale personalității științifice și profesionale din lumea dreptului și a științelor juridice.

În cele două zile elita dreptului românesc a abordat probleme referitoare la unele măsuri organizatorice, la unele proiecte de cercetare, la organizarea unor evenimente științifice ca, de pildă, sesiunea națională de comunicări științifice din mai 2023, precum și la proiectele de modificare ți completare atât a Statutului, cât ți a Regulamentului de funcționare al AȘJR.

S-a adus în discuție tradiția culturii juridice românești, importanța științelor juridice ți rolul major pe care îl au profesiile juridice în dezvoltarea societății în ansamblul ei. În cadrul lucrărilor Adunării generale a AȘJR, desfășurată vineri 4 noiembrie a.c., cei 22 de membri prezenți și cei 15 membri mandatați au votat pentru primirea a 16 noi membri corespondenți și desemnarea a 6 membri de onoare și a unui membru de onoare post-mortem. Totodată, 8 membri corespondenți au fost invitați să devină membri titulari. În cadrul Adunării generale a AȘJR a fost ales în unanimitate noul preşedinte al Academiei de Științe Juridice din România, în persoana prof. univ. dr. Bogdan Ciucă, membru fondator și inițiator al acestui proiect academic.

Prof. univ. dr. av. loan Chelaru, care a deținut anterior funcția de preşedinte AȘJR, a declarat: “Se impune o echipă managerială nouă și nu este nicio îndoială în privința devotațiunii, implicării și credinței profesorului și prietenului nostru, prof. univ. dr. Bogdan Ciucă. Domnia-sa reprezintă propunerea noastră pentru funcția de preşedinte. Eu, însumi, voi rămâne alături de dumnealui și îl voi sprijini cu toată experiența și priceperea mea. Cred că poate genera energia necesară unei echipe manageriale care să ofere suportul activităților științifice. Suntem un for în care eleganța și modalitatea colocvială de a lua decizii nu lasă loc orgoliilor și pasiunilor personale.”

S-a votat în unanimitate ca prof. univ. dr. av. loan Chelaru, să fie numit preşedinte de onoare al acestui for ştiințific.

Mulțumind pentru onoranta funcție cu care a fost învestit, prof. univ. dr. Bogdan Ciucă, noul preşedinte al AŞJR, a declarat într-un discurs emoționant: “Doamnelor și Domnilor membri ai Academiei de Științe Juridice din România, Au trecut șapte ani de la alegerea primului prezidiu. Majoritatea dintre noi cântărim timpul cu o măsură anume, îl considerăm o resursă epuizabilă și extrem de prețioasă. Suntem interesați de cât de repede trece, de cum îl consumăm, de ce lăsăm în urmă şi de cât de mult putem influența viitorul. În cei șapte ani, unora ni s-au născut copiii, au apărut nepoții, am avut trista experiență a pierderii celor dragi și chiar a unor colegi din cadrul academiei noastre. Am trăit momente frumoase, tensionante sau triste. Ne-am bucurat, am performat profesional şi ne-am lăsat acoperiți de nostalgii şi amintiri frumoase. Pentru că fiecare dintre dumneavoastră aparțineți elitei juridice româneşti şi sunteți specialişti ai Dreptului, pentru că iubim acest domeniu, cred că este momentul să ne implicăm în ceea ce poate transforma anul 2023 în „Anul Academiei de Ştiințe Juridice din România”, iar această academie să devină o veritabilă agora a lumii juridice, un proiect la care să contribuim semnificativ şi consistent fiecare dintre noi, să fie o realizare comună la care să ne raportăm cu mândrie profesională, să fie spațiul unde vom trăi momente de care să ne amintim cu plăcere şi să putem privi oricând în urmă fără a avea motive să exclamăm: dia perdita”.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti