Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

Avocatul Vladimir Palamarciuc a anunțat lansarea cărții „Banii și Obligațiile Pecuniare în Dreptul Civil”
23.11.2022 | JURIDICE MOLDOVA

Secţiuni: Selected
JURIDICE - In Law We Trust
La data de 21 noiembrie 2022, avocatul Vladimir Palamarciuc din cadrul BAA ”Țurcan, Cazac” a anunțat lansarea cărții „Banii și Obligațiile Pecuniare în Dreptul Civil”.
Evenimentul propriu-zis de lansare a cărții urmează a avea loc la data de 29 noiembrie 2022, ora 16:00, în incinta Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova, blocul 2, biroul 119.
La eveniment vor fi prezente persoanele din mediul academic care au contribuit la cercetare, atât din Moldova, cât și din România, autorul cărții, precum și alți invitați profesioniști în drept.
Cartea poate fi cumpărată la librăriile Bestseller din Chișinău sau online accesând următorul link.
Cartea conține o cercetare cu privire la bani și obligații pecuniare în dreptul civil. Primul capitol este dedicat teoriei juridice a banilor, unde autorul dezvoltă și o teorie a ficțiunii juridice a banilor în dreptul privat.
Capitolul doi abordează caracteristica generală a obligațiilor pecuniare, inclusiv aspecte privind executarea, metoda, mijloacele și instrumentele de plată, nominalismul monetar.
Capitolul trei este dedicat efectelor specifice ale obligațiilor pecuniare, printre care se includ dobânda și alte efecte specifice. Cercetarea reflectă un studiu al practicii internaționale și al literaturii juridice în 6 limbi, efectuat, printre altele, în biblioteca din Universitatea din Kiel (Germania) și biblioteca internațională a UNIDROIT.
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti