Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

România se retrage din Banca Internaţională de Cooperare Economică
23.11.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1125 din 22 noiembrie 2022 a fost publicată Legea nr. 321/2022 pentru denunțarea Convenției privind decontările multilaterale în ruble transferabile și organizarea Băncii Internaționale de Colaborare Economică, încheiată la Moscova la 22 octombrie 1963, și a protocoalelor sale de modificare și completare.

Se denunţă Convenţia privind decontările multilaterale în ruble transferabile şi organizarea Băncii Internaţionale de Colaborare Economică, încheiată la Moscova la 22 octombrie 1963, ratificată prin Decretul Consiliului de Stat nr. 132/1964, publicat în Buletinul Oficial nr. 3 din 6 aprilie 1964.

Se denunţă următoarele protocoale de modificare şi completare a convenţiei:

a) Protocolul referitor la modificarea Convenţiei privind decontările multilaterale în ruble transferabile şi organizarea Băncii Internaţionale de Colaborare Economică, precum şi statutul acestei bănci, semnat la Moscova la 18 decembrie 1970, ratificat prin Decretul Consiliului de Stat 257/1971, publicat în Buletinul Oficial nr. 93 din 3 august 1971;

b) Protocolul referitor la modificarea Convenţiei privind decontările multilaterale în ruble transferabile şi organizarea Băncii Internaţionale de Colaborare Economică, precum şi a statutului acestei bănci, semnat la Moscova la 23 noiembrie 1977, ratificat prin 8 din Decretul Consiliului de Stat nr. 254/1978, publicat în Buletinul Oficial nr. 64 din 17 iulie 1978;

c) Protocolul de modificare a Convenţiei privind decontările multilaterale în ruble transferabile şi organizarea Băncii Internaţionale de Cooperare Economică, precum şi a Statutului acestei bănci, semnat la Moscova la 18 decembrie 1990, ratificat prin Legea 242/2017, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 981 din 11 decembrie 2017.

Notificarea de renunţare la calitatea de membru se va transmite Consiliului Băncii Internaţionale de Cooperare Economică după intrarea în vigoare a prezentei legi. Retragerea efectivă din acţionariatul Băncii Internaţionale de Cooperare Economică se va face la 6 luni de la data transmiterii notificării.

Se mandatează Guvernul României să întreprindă demersurile necesare pentru retragerea României din Banca Internaţională de Cooperare Economică.

Cheltuielile ocazionate de retragerea din acţionariatul Băncii Internaţionale de Colaborare Economică, precum şi cele privind asistenţa tehnică şi juridică se vor asigura din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanţelor, „Acţiuni generale”.

Intrarea în vigoare: 22 noiembrie 2022

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti