Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

România se retrage din acţionariatul Băncii Internaţionale de Investiţii
23.11.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1125 din 22 noiembrie 2022 a fost publicată Legea nr. 320/2022 pentru denunțarea Acordului interguvernamental privind înființarea Băncii Internaționale de Investiții și a Statutului acesteia, semnate la Moscova la 10 iulie 1970, și a protocolului său de modificare și completare.

Se denunţă Acordul interguvernamental privind înfiinţarea Băncii Internaţionale de Investiţii şi a Statutului acesteia, semnate la Moscova la 10 iulie 1970, la care România a aderat prin Decretul nr. 24/1971.

Se denunţă Protocolul de modificare a Acordului privind înfiinţarea Băncii Internaţionale de Investiţii şi a Statutului acesteia, deschis spre semnare la 8 mai 2014 la Havana şi semnat de România la 1 iulie 2015 la Moscova, ratificat prin Legea nr. 244/2016, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 984 din 7 decembrie 2016.

Notificarea de renunţare la calitatea de membru se va transmite Consiliului Guvernatorilor Băncii Internaţionale de Investiţii după intrarea în vigoare a prezentei legi. Retragerea efectivă din acţionariatul Băncii Internaţionale de Investiţii se va face la 6 luni de la data transmiterii notificării.

Se mandatează Guvernul României să întreprindă demersurile necesare pentru retragerea României din Banca Internaţională de Investiţii.

Cheltuielile ocazionate de retragerea din acţionariatul Băncii Internaţionale de Investiţii, precum şi cele privind asistenţa tehnică şi juridică se vor asigura din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanţelor, „Acţiuni generale”.

Intrarea în vigoare: 22 noiembrie 2022

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti