Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Raportul MCV remarcă eficiența ANI
23.11.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 23 noiembrie 2022, Agenția Națională de Integritate a dat publicității următorul comunicat:

Raportul Comisiei Europene cu privire la progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) apreciază faptul că „pe baza analizei obiectivului de referință 2, toate recomandările pot fi considerate îndeplinite în mod satisfăcător”.

Potrivit raportului MCV, „s-au înregistrat o serie de evoluții pozitive în ceea ce privește activitatea ANI”, iar „faptul că începând din 2022 declarațiile de avere și de interese trebuie completate electronic și sunt disponibile online pentru public a sporit transparența și a facilitat activitatea ANI”.

Experții Comisiei Europene remarcă eficiența Agenției Naționale de Integritate, precum și măsurile întreprinse în vederea îmbunătățirii instrumentelor sale. Totodată, raportul subliniază faptul că s-au înregistrat progrese considerabile în elaborarea unui cadru legal de integritate cuprinzător, iar „consolidarea legilor privind integritatea, incompatibilitățile și conflictele de interese (…) ar asigura o bază stabilă pentru viitor”. De altfel, consolidarea cadrului juridic de integritate reprezintă un jalon din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Cu referire la recomandarea privind Sistemul PREVENT, documentul apreciază faptul că „a fost deja îndeplinită în 2018, iar faptul că rezultatele sale pozitive s-au menținut este o dovadă a viabilității acestuia”.

Comisia Europeană va continua să analizeze evoluțiile legate de cadrul legal de integritate și de punerea sa în aplicare, în rapoartele privind statul de drept.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti