Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Asigurarea asistenței medicale persoanelor private de libertate aflate în custodia ANP


25.11.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Health & Pharma (Dreptul sănătății), Monitorul Oficial al României, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1133 din 24 noiembrie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 4.858/C/3.363/2022 privind activitatea de acordare a asistenței medicale, a tratamentului și îngrijirilor persoanelor private de libertate aflate în locurile de deținere din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Prezentul ordin atinge atât aspectele generale privind asistența medicală (activitatea medicală primară, dentară, de specialitate și spitalicească), cât și cea specifică penitenciară (evaluarea medicală din perioada de carantină și observare, asistența medicală în caz de transfer, asistența medicală prin internare în infirmerie, asistența medicală în timpul executării unei sancțiuni disciplinare cu izolarea, recoltarea de probe biologice, expertiza medico–legală în vederea întreruperii executării pedepsei pe motiv de boală etc.). Totodată, pentru claritatea normei, sunt definiți termeni specifici în sensul în care aceștia sunt tratați în proiectul de ordin. De asemenea, având în vedere importanța supravegherii persoanelor cu tulburări psihice, a fost elaborat un capitol distinct pentru asistența medicală acordată acestor persoane.

Intrarea în vigoare: 24 noiembrie 2022

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti