Secţiuni » Notari publici
Notari publici
Official partner: Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România

Consultații notariale gratuite pentru 137 de cetățeni


25.11.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Drept civil, Legal Days, Notari, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Cu prilejul „Zilei porților deschise”, notari publici din toată țara au acordat consultații notariale pro bono unui număr de 137 de persoane, în cadrul evenimentului organizat de Uniunea Națională a Notarilor Publici din România în colaborare cu Camerele Notarilor Publici, potrivit unui comunicat.

„Ziua porților deschise”, manifestare ce a avut loc în data de 29 octombrie 2022, s-a bucurat și în acest an de interes din partea cetățenilor, confirmând utilitatea socială a inițiativei notariatului român.

Evenimentul a urmărit un dublu obiectiv:

– consilierea notarială gratuită în vederea soluționării unor probleme juridice practice cu incidență în activitatea notarială cu care s-au confruntat persoanele ce au dat curs invitației notarilor publici;

– educarea și informarea publicului interesat cu privire la serviciile notariale.

La sediul Uniunii Naționale a Notarilor Publici, la sediile principale și secundare ale Camerelor Notarilor Publici, precum și la birouri notariale desemnate în acest scop au fost organizate întâlniri cu cetățenii interesați să obțină informații generale pe teme de specialitate. Un număr de 137 de persoane au dat curs invitației lansate de UNNPR și de Camerele Notarilor Publici prin intermediul mass-mediei locale, a paginilor proprii de Internet și a platformelor sociale și au discutat cu notarii participanți la această acțiune.

Subiectele abordate în cadrul întâlnirilor de consiliere notarială gratuită s-au referit la: certificate de moștenitor, acte de partaj, încheiere de contracte de vânzare-cumpărare a unor imobile prin programul „Prima casă”, prezentare certificate de urbanism eliberate cu ocazia încheierii unui contract de vânzare-cumpărare de bunuri imobile, contracte de vânzare-cumpărare imobile cu cota redusă de TVA de 5%, intabulare teren, încheiere procură pentru reprezentare la dezbaterea unei cauze succesorale, etc.

„Ziua porților deschise” reprezintă o inițiativă a Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, preluată de către Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeană în anul 2016 și adoptată ulterior și de alte notariate europene membre CNUE. Evenimentul face parte din seria de manifestări care marchează „Ziua justiției europene”.

În anul 2020, urmând exemplul CNUE și Uniunea Internațională a Notariatului (UINL) a organizat „Ziua porților deschise”, pe data de 2 octombrie, cu ocazia „Zilei internaționale a notariatului”.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti