Secţiuni » Noutăţi legislative » Monitorul Oficial al României
Monitorul Oficial al României

Noi obligații privind parametrii de etichetare a anvelopelor introduse pe piață


28.11.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1138 din 25 noiembrie 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 1417/2022 privind stabilirea unor măsuri pentru aplicarea Regulamentului (UE) 2020/740 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 mai 2020 privind etichetarea pneurilor în ceea ce privește eficiența consumului de combustibil și alți parametri, de modificare a Regulamentului (UE) 2017/1.369 și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1.222/2009.

Prezenta hotărâre stabilește cadrul legal pentru aplicarea Regulamentului UE 2020/740 privind etichetarea pneurilor în ceea ce privește eficiența consumului de combustibil și alți parametri, de modificare a Regulamentului (UE) 2017/1369 și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1222/2009.

Astfel, sunt instituite noi obligații privind parametrii de etichetare a anvelopelor introduse pe piață, pentru furnizorii și distribuitorii de pneuri, de vehicule, precum și pentru furnizorii de stocare.

De asemenea, hotărârea stabilește autoritățile responsabile pentru verificarea corectitudinii informațiilor incluse pe etichetă de furnizorii de pneuri și instituie regimul sancționator în cazul nerespectării prevederilor de către furnizorii și distribuitorii de pneuri, de vehicule și de către furnizorii serviciilor de stocare.

Măsura are în vedere creșterea siguranței, a protecției sănătății, a eficienței economice și de mediu în transportul rutier prin promovarea unor anvelope sigure, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și cu niveluri de zgomot reduse.

Intrare în vigoare: 25 noiembrie 2022

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti