Secţiuni » JURIDICE NEXT » Creepy cases
Creepy cases

Curtea de Apel Timișoara. Masacrul din Sânandrei


29.11.2022 | Andrei PINTILIE
Secţiuni: Creepy Cases, Drept penal, JURIDICE NEXT, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andrei-Ioan Pintilie

Andrei-Ioan Pintilie

În fapt, inculpatul a achiziționat un autoturism de la persoana vătămată, fiindu-i specificat faptul că în termen de o săptămână, dacă acesta nu este mulțumit de achiziție îi poate aduce mașina victimei și acesta va primi banii înapoi. După câteva luni însă, inculpatului i s-a stricat mașina și l-a contactat foarte nervos pe vânzător, spunându-i să îi dea imediat banii deoarece avea probleme cu mașina respectivă, victima refuzând ferm. După un timp destul de îndelungat în care inculpatul considera că a pierdut mult mai mulți bani decât prețul mașinii pentru că în această perioadă nu a putut să meargă la muncă în străinătate, acesta a hotărât să lase mașina la poarta vânzătorului și să o distrugă cu un ciocan pe aceasta și pe alta care se afla în dreptul proprietății victimei. Inculpatul a constatat că nici după acest gest partea vătămată nu intenționează să îi restituie banii și timp de o săptămână s-a gândit cum să îl ucidă. A cumpărat o drujbă, iar în seara crimei a pregătit-o pentru masacrul ce avea să urmeze. În jurul orei 04:45  s-a deplasat la imobilul în care locuia victima, a deschis poarta de acces, după care s-a deplasat la ușa de acces principală în imobilul victimei, iar cu drujba respectivă a tăiat, prin decupare, ușa de la intrarea în locuința victimei și, astfel, a pătruns, fără drept, în interiorul locuinței. De asemenea, prin folosirea acelei drujbe, a distrus, prin tăiere, ușa de la intrarea în livingul imobilului, ușa de la intrarea în dormitorul imobilului, precum și perdeaua de la geamul dormitorului. Persoana vătămată se afla în una din camerele locuinței împreună cu fiul său minor, iar aceștia au sărit pe geam în încercarea de a se salva. Inculpatul i-a observat pe cei doi și a fugit după ei, ajungându-i din urmă în timp ce tatăl s-a asigurat că fiul său a sărit gardul. Victima a fost de-a dreptul măcelărită de drujba inculpatului. Poliția a ajuns la locul faptei în urma apelului unor vecini, însă l-au găsit pe inculpat mergând spre casă ținând pe umăr drujba plină de urmele genetice ale victimei.

În drept, instanța a dispus că faptele inculpatului constituie infracțiunile de violare de domiciliu, distrugere, omor calificat (cu premeditare și prin cruzimi, inculpatul oprindu-se din tăierea victimei doar când a văzut bucăți din capul acesteia în jurul corpului), loviri și alte violențe.

Pedeapsă aplicată: Având în vedere conduita inculpatului și faptul că acesta nu regretă fapta, ba chiar consideră că și-a făcut dreptate a fost condamnat la detențiune pe viață.

Sentința penală nr. 53/2020 disponibilă aici.

Student Andrei-Ioan Pintilie
Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti