Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Rolul și efectele documentului constatator în procedurile de achiziții publice


29.11.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Achiziții publice, Revista revistelor juridice, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Monica Amalia Rațiu

Monica Amalia Rațiu

Simona Gherghina

Simona Gherghina

În AUBD – Forum Juridic nr. 2/2022 a fost publicat articolul cu titlul „Rolul și efectele documentului constatator în procedurile de achiziții publice”, redactat de prof. univ. dr. Simona Gherghina și conf. univ. dr. Monica Amalia Rațiu.

Pornind de la reglementarea națională a documentului constatator, acest studiu analizează conformitatea acesteia cu regulile și principiile stabilite prin directivele europene privind achizițiile publice, astfel cum au fost interpretate de jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene, evidențiind elementele divergente față de dreptul european. Reîntregind componenta europeană a regimului juridic al documentului constatator, este analizată maniera în care calificarea documentului constatator ca act administrativ a condus la distorsionarea eficienței sale, prin împiedicarea aplicării mecanismului de self-cleaning. Modificările recente aduse acestui regim juridic adâncesc această divergență, făcând necesară o reașezare a regimului juridic al documentului constatator care să se racordeze la principiile consacrate în dreptul european al achizițiilor publice.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti