Dreptul securităţii sociale

Guvernul a aprobat un mecanism unitar de colectare și monitorizare a datelor privind persoanele cu dizabilități


30.11.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Dreptul securitatii sociale, Proiecte legislative
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 29 noiembrie 2022, Guvernul a aprobat un mecanism unitar de colectare și monitorizare a datelor din domeniul dizabilității, una dintre măsurile necesare pentru implementarea și aplicarea în România a Convenției Organizației Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități, potrivit unui comunicat.

Mecanismul de colectare și monitorizare a datelor reprezintă un sistem instituțional unitar de colectare și transmitere de date și informații cu toate instituțiile implicate în aplicarea Convenției ONU, cu care Autoritatea Națională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD) urmează să încheie protocoale de colaborare.

Datele ce urmează a fi colectate și supuse analizei sunt cele prevăzute în Strategia națională 2022-2027, respectiv accesibilitate și mobilitate; protecția efectivă a drepturilor persoanelor cu dizabilități; ocupare; protecție socială, inclusiv abilitare/reabilitare; viață independentă și integrare în comunitate, inclusiv accesul la servicii publice; educație; sănătate; participare politică și publică.

Pentru punerea în aplicare a Mecanismului, în cadrul ANPDPD se înființează Biroul monitorizare și statistici, ca parte a reformei instituționale de eficientizare și creștere a capacității administrative.

Mecanismul de colectare și monitorizare a datelor va duce în timp la obținerea unor informații exacte și complete și la o identificare mai bună a dinamicilor sociale specifice acestei categorii de persoane, astfel încât deciziile din domeniu să reflecte adecvat nevoile persoanelor cu dizabilități

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti