Secţiuni » JURIDICE NEXT » Creepy cases
Creepy cases

Curtea de Apel Ploiești. Omor în urma consumului de alcool


02.12.2022 | Ștefania-Elena VASILE
Secţiuni: Creepy Cases, Drept penal, JURIDICE NEXT, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Ștefania-Elena Vasile

Ștefania-Elena Vasile

În fapt, inculpata și victima se aflau într-o stare conflictuală, dat faptul că victima nu avea loc de muncă, consuma băuturi alcoolice și o agresa fizic și verbal pe inculpată. Într-o noapte, aceasta a decis să îl omoare, după ce victima, care se afla sub influența alcoolului, a lovit-o. Inculpata a luat un topor și un ciocan, dar nu a avut curajul necesar, așa că a consumat băuturi alcoolice, apoi a mers la victimă și i-a aplicat două lovituri cu ciocanul în cap, după care, crezând că victima a murit, i-a înfășurat capul cu pungi menajere. După puțin timp, victima încerca să-și scoată pungile, iar inculpata i-a aplicat mai multe lovituri cu ciocanul în zona capului, care au condus la deces. Aceasta a curățat petele de sânge, a spălat hainele murdare, a înlăturat alte urme ale infracțiunii iar a doua zi, după lăsarea întunericului, a îngropat cadavrul într-o groapă pe care a săpat-o în incinta locuinței. După două săptămâni, inculpata s-a autodenunțat organelor de poliție deoarece se temea de faptul că dacă ea ar fi decedat, copiii ei ar fi putut fi acuzați de uciderea victimei.

În drept, faptele inculpatei întrunesc elementele constitutive pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. La individualizarea pedepsei, instanța va avea în vedere pericolul social al faptei, modul de săvârșire, atitudinea sinceră a inculpatei, de lipsa antecedentelor penale dar și de vârsta acesteia.

Pedeapsa aplicată: Inculpata este condamnată la 12 ani de închisoare, o pedeapsă complementară a interzicerii pe o perioadă de 5 ani a drepturilor prevăzute de articolul 66 și plata a 3.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat,

Sentință penală nr. 648 din 2017, Curtea de Apel Ploiești, disponibilă aici.

Ștefania-Elena Vasile
Studentă – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti