Secţiuni » Arii de practică » Business » Media & Publicitate
Media & Publicitate
Profesionişti

Hub-urile Observatorului european al mass-mediei digitale se extind la nivelul întregii UE


02.12.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Media & Publicitate, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

Șase noi hub-uri, fiecare dintre ele acoperind unul sau mai multe state membre, vor face parte din Observatorul european al mass-mediei digitale pentru a contribui la lupta împotriva dezinformării în Europa, potrivit unui comunicat.

Acestea se alătură celorlalte opt hub-uri existente din 2021, astfel că ele vor extinde activitatea Observatorului european al mass-mediei digitale (EDMO) la 100% din populația UE.

Cele șase propuneri selectate de un juriu de experți independenți vor beneficia de sprijin financiar din partea UE de aproximativ 8 milioane de euro, prin programul Europa Digitală, obiectivul fiind acela de a spori capacitatea EDMO în lupta împotriva dezinformării.

Noile hub-uri naționale și regionale vor acoperi Bulgaria, Germania, Estonia, Grecia, Croația, Cipru, Letonia, Lituania, Ungaria, Malta, Austria, România și Slovenia.

Fiecare centru va contribui la crearea unei comunități multidisciplinare, reunind cercetători universitari, verificatori de fapte independenți, practicieni din domeniul mass-media și alte părți interesate relevante, pentru a crea o rețea capabilă să detecteze și să analizeze campaniile de dezinformare, să organizeze activități de educație mediatică la nivel național sau multinațional și alte activități de sprijinire a luptei împotriva dezinformării.

EDMO și centrele sale regionale sunt independente de orice autoritate publică națională sau europeană.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti