Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

UE plafonează prețul petrolului originar din Rusia


06.12.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial, seria L nr. 311I din 3 decembrie 2022 au fost publicate Regulamentul (UE) 2022/2367 al Consiliului din 3 decembrie 2022 de modificare a Regulamentului (UE) nr. 833/2014 privind măsuri restrictive având în vedere acțiunile Rusiei de destabilizare a situației în Ucraina, Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2022/2368 al Comisiei din 3 decembrie 2022 de modificare a Regulamentului (UE) nr. 833/2014 al Consiliului privind măsuri restrictive având în vedere acțiunile Rusiei de destabilizare a situației în Ucraina și Decizia (PESC) 2022/2369 a Consiliului din 3 decembrie 2022 de modificare a Deciziei 2014/512/PESC privind măsuri restrictive având în vedere acțiunile Rusiei de destabilizare a situației în Ucraina.

Așadar, Consiliul a decis să stabilească la 60 USD pe baril plafonul prețului petrolului pentru țiței și pentru uleiurile petroliere, precum și pentru uleiurile obținute din minerale bituminoase (cod NC 2709 00) care sunt originare din Rusia sau care sunt exportate din această țară.

Nivelul plafonului a fost stabilit în strânsă cooperare cu Coaliția pentru plafonarea prețurilor și va deveni aplicabil de la 5 decembrie 2022.

Plafonul prețului pentru petrolul rusesc va limita creșterile abrupte ale prețurilor determinate de condițiile de piață extraordinare și va reduce drastic veniturile pe care Rusia le obține din petrol de la declanșarea războiului ilegal de agresiune împotriva Ucrainei. Aceasta va contribui, de asemenea, la stabilizarea prețurilor energiei la nivel mondial, atenuând în același timp consecințele negative asupra aprovizionării cu energie a țărilor terțe.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti