Secţiuni » JURIDICE NEXT » Creepy cases
Creepy cases

Tribunalul Vrancea. După o nuntă și-a incendiat casa


09.12.2022 | Ștefania-Elena VASILE
Secţiuni: Creepy Cases, Drept penal, JURIDICE NEXT, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Ștefania-Elena Vasile

Ștefania-Elena Vasile

În fapt, în timpul efectuării unor lucrări de modernizare a unui grajd, care au fost transformate în două camere de locuit, inculpatul a recurs la acte de violență, amenințări că va da foc anexei și spunea că soția și copiii nu au niciun drept de proprietate. În cadrul unei nunți, inculpatul a consumat băuturi alcoolice, în cantități excesive. Dimineața, când s-a întors acasă, inculpatul s-a dezbrăcat de maieu, pe care l-a stropit cu benzină, i-a dat foc și l-a aruncat în podul anexei, declanșând un incendiu violent. Inculpatul a strigat membrilor familiei „ieșiți afară că luați foc, ieșiți afară că ardeți ca șobolanii”, și râzând, a mai afirmat: „vreți acte? luați acte.” Rezultatul letal periculos nu s-a produs datorită intervenției pompierilor, însă inculpatul, după declanșarea incendiului, a părăsit domiciliul, fără a lua vreo măsură de limitare a efectelor.

În drept, faptele inculpatului întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de distrugere și tentativă de omor calificat. La individualizarea pedepsei, instanța va avea în vedere modalitatea concretă de săvârșire a faptei, gravitatea deosebită a acesteia dată atât de rezultatul produs dar și pericolul creat pentru persoanele care locuiesc în apropriere, antecedența penală care evidențiază o periculozitate a inculpatului.

Pedeapsa aplicată: Inculpatul este condamnat la 3 ani și 83 de zile de închisoare și o pedeapsă complementară a interzicerii pe o perioadă de 2 ani a drepturilor prevăzute de articolul 66 alineatul (1) litera a) și b).

Decizia penală nr. 152 din 2018, Tribunalul Vrancea, disponibilă aici.

Ștefania-Elena Vasile
Studentă – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro