Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel București. Dezînvestirea – element de logică și procedură


23.12.2022 | Andreea COMAN
Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andreea Coman

Andreea Coman

Curtea de Apel București a respins ca neîntemeiată contestaţia la executare formulată de PÎCCJ – DIICOT – Structura Centrală, în motivarea căreia s-a susținut că dispozitivul hotărârii conţine o nelămurire, în sensul că instanţa de apel a omis să se pronunţe asupra măsurii preventive. Pentru a dispune în acest sens, Curtea a reținut pe de o parte că, nelămurirea presupune existenţa de dispoziţii contradictorii sau confuze, care fac imposibilă punerea în executare a unei hotărâri judecătoreşti, ori omisiunea invocată nu poate să constituie o nelămurire, ci, pur şi simplu, o omisiune, iar pe de altă parte că, instanţa de apel s-a dezînvestit pe data de 21 martie 2022, în timp ce arestul preventiv înceta de drept pe data de 28 martie 2022, iar chestiunile pur administrative ulterioare, de restituire a dosarului la parchetul competent, exced obligaţiilor de judecată şi nu justifică forţarea unor instituţii pentru a acoperi eventuale deficienţe de natură administrativă. De asemenea, având în vedere că multitudinea de sesizări, cu aceeaşi motivare, constituie un real abuz de drept, prin insistenţă procedurală, instanța de apel a dispus amendarea reprezentantului Ministerului Public cu o amendă judiciară în cuantum de 3000 lei. (Curtea de Apel București, secția I penală, decizia nr. 312 din 24 martie 2022, www.rejust.ro)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro