Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Târgu Mureș. Redeschiderea procesului penal


09.01.2023 | Andreea COMAN
Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andreea Coman

Andreea Coman

Instanța de control judiciar a admis apelul declarat de condamnat și, în rejudecare, a admis cererea cu privire la redeschiderea procesului penal. Pentru a dispune în acest sens, a reținut că în mod greșit instanţa de fond şi-a fundamentat soluţia de respingere a cererii de redeschidere a procesului penal pe procesul-verbal de îndeplinire a procedurii de citare din data de 2 iunie 2020, în faza de urmărire penală, întrucât, existenţa unei citaţii pentru a se prezenta la audieri în cursul urmăririi penale, în condiţiile în care inculpatului nu i s-a adus niciodată la cunoştinţă faptele care fac obiectul acuzaţiei şi calificarea lor juridică, faptul că are anumite drepturi şi obligaţii în cadrul unui proces pendinte, nu pot avea semnificaţia că inculpatul a renunţat în mod tacit la dreptul de a compărea personal în faţa instanţei şi de a se apăra. Dosarul a fost trimis în vederea rejudecării cauzei faţă de condamnatul apelant din faza camerei preliminarii, potrivit Deciziei Curţii Constituţionale nr. 590/2019. (Curtea de Apel Târgu Mureș, secția penală și pentru cauze cu minori și de familie, decizia penală nr. 61 din 15 decembrie 2022, www.rejust.ro)

Avocat Andreea Coman, COMAN LAW

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro