Secţiuni » Jurisprudenţă » ÎCCJ » Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
ÎCCJ. Jurisprudenţă curentă

ÎCCJ. Când o parte dintre judecători sunt în concediu medical, iar alții ar putea fi incompatibili


11.01.2023 | Alina MATEI
Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură penală, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că instanța supremă – ca urmare a sesizării Curții Militare de Apel Bucureşti – nu poate desemna o alta curte de apel să soluționeze o contestație formulată de un parchet militar de pe lângă un tribunal militar, pe motiv că o parte dintre judecătorii instanţei se află în concediu legal de odihnă sau că există situaţii de incompatibilitate (art. 64 alin. 4 C. proc. pen.). Motivare: împrejurările legate de organizarea instanţei nu pot înfrânge normele de ordine publică referitoare la competenţa materială şi după calitatea persoanei, neputându-se aplica art. 68 alin. (9) şi alin. (9)1 din C. proc. pen., întrucât aceste dispoziții au în vedere ipoteza în care după soluţionarea incompatibilităţilor, din motive obiective nu poate fi constituit completul de judecată. (Încheierea nr. 314 din 23 august 2022, pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti