Secţiuni » JURIDICE NEXT » Creepy cases
Creepy cases

Tribunalul Argeș. Nou-născut pus în pungă


13.01.2023 | Ștefania-Elena VASILE
Secţiuni: Creepy Cases, Drept penal, JURIDICE NEXT, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Ștefania-Elena Vasile

Ștefania-Elena Vasile

În fapt, inculpata a născut la domiciliu, un făt de sex feminin, pe care l-a pus într-o pungă din plastic și l-a ascuns după niște covoare, de teamă să nu fie văzută de vecini. Inculpata a ascuns sarcina față de soțul său și de ceilalți membrii ai familiei deoarece sarcina era rezultatul unor relații intime din afara căsătoriei. Cumnata și soacra inculpatei au găsit-o plină de sânge, fapt ce le-a determinat să cheme ambulanța, iar cadrele medicale au sesizat că inculpata prezenta urme de avort. Din raportul medico-legal de autopsie rezultă că moartea fătului a fost violentă și s-a datorat insuficienței acute cardio-respiratorii, consecința expunerii la temperaturi scăzute, prin neacordarea îngrijirilor care se impun imediat după naștere.

În drept, faptele inculpatei întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de omor calificat. La individualizarea pedepsei, instanța va avea în vedere fapta comisă, lipsa de antecedente penale, vârsta acesteia, precum și poziția procesuală adoptată pe parcursul derulării procesului penal, concluziile raportului de expertiză psihiatrică care relevă personalitatea acesteia, dar și faptul că are în întreținere un copil în vârstă de 4 ani ce are nevoie de sprijinul său.

Pedeapsa aplicată: Inculpata este condamnată la 10 ani de închisoare și o pedeapsă complementară a interzicerii pe o perioadă de 5 ani a drepturilor prevăzute de articolul 64 și obligă inculpata la plata sumei de 3.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Decizia penală nr. 1098 din 2012, Tribunalul Argeș, disponibilă aici.

Ștefania-Elena Vasile
Studentă – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti