Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Contravaloarea părților sociale ce au făcut obiectul cesiunii de creanță. Competența


17.01.2023 | Alina MATEI
Secţiuni: Drept comercial, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că – în cazul acțiunii având ca obiect obligarea societății la plata contravalorii părților sociale ce au făcut obiectul cesiunii de creanță – competența trebuie raportată la Legea nr. 31/1990 (art. 202 alin. 1), cesiunea părţilor sociale fiind un contract special care implică elemente patrimoniale şi elemente personale nepatrimoniale, subsumate caracterului intuitu personae, ceea ce impune respectarea regulilor specifice societăţilor, inclusiv în ce priveşte înregistrarea actului juridic, pentru opozabilitate, în registrul comerţului. și nu la Codul civil, în sensul că ar fi contract nenumit (art. 1168 C. civ.). (Decizia nr. 703 din 29 martie 2022pronunțată de Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti