Secţiuni » JURIDICE NEXT » Creepy cases
Creepy cases

Judecătoria Târgoviște. Calvarul de după petrecere


19.01.2023 | Andrei PINTILIE
Secţiuni: Creepy Cases, Drept penal, JURIDICE NEXT, Jurisprudență Judecătorii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andrei-Ioan Pintilie

Andrei-Ioan Pintilie

În fapt, cei patru inculpați s-au întâlnit la discotecă, unde după ce au consumat băuturi alcoolice împreună cu părțile vătămate, în jurul orelor 02.00, unul dintre inculpați le-a propus celorlalți să le sustragă telefoanele persoanelor vătămate și să le vândă, acesta comunicându-le și planul pe care îl concepuse. Inculpații au așteptat victimele la o barieră din apropierea localului și au îmbrâncit pe una din ele, acesteia căzând-i telefonul. Cealaltă victimă a încercat să scape prin fugă. Inculpatul care l-a urmărit l-a prins de haină, iar aceasta a fost abandonată de partea vătămată în mâna inculpatului. În timp ce era urmărită parții vătămate i-a căzut telefonul mobil, care a fost însușit de către inculpat. De asemenea, pentru a-și asigura scăparea, partea vătămata și-a abandonat si pantofii.

În drept, faptele primului inculpat care era minor și celui de-al doilea inculpat întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de tâlhărie și complicitate la tâlhărie. Faptele celui de-al treilea inculpat constituie două infracțiuni de instigare la tâlhărie. În ceea ce îl privește pe al patrulea inculpat, instanța a hotărât că faptele acestuia constituie două infracțiuni de complicitate la tâlhărie.

Pedepse aplicate: Primul inculpat a fost condamnat în baza art.110 1 Cod penal raportat la art.110 Cod penal si art.86 3 Cod penal, instanța a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de incercare de 4 ani si 6 luni, compus din durata pedepsei inchisorii aplicate (3 ani) si intervalul de timp fixat de instanta – acela de 1 an si 6 luni. Al doilea inculpat a fost condamnat la 4 ani închisoare și interzicerea exercitării una drepturi. Al treilea inculpat a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în penitenciar și interzicerea unor drepturi. Cel de-al patrulea inculpat a primit pedeapsa de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare și interzicerea exercitării unor drepturi. Instanța obligă inculpații la plata sumei de 4.090 lei cheltuieli judiciare avansate către stat.

Sentința penală nr. 792/2012 disponibilă aici.

Student Andrei-Ioan Pintilie
Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu

 

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro