Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Despre Unirea Mică


24.01.2023 | Gianina Vera POROȘNICU
Secţiuni: Articole, Legal Days, Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Gianina Vera Poroșnicu

Gianina Vera Poroșnicu

Iată-ne, astăzi, la 164 de ani de la acea zi de vibrantă excepție a neamului nostru, în care Alexandru-Ioan Cuza, alături de înaintași înlăuntrul cărora ”sentimentul românesc al ființei” a lucrat, curat și asiduu, întru voia Celui de Sus, aveau să rostogolească înspre un roșu, galben și albastru mai rotunde, piatra de hotar a neamului nostru. Nu este puțin lucru nici a înfășura grandoare împrejurul inimilor românești, nici a muta, mai aproape de lumină, conștiința de neam a unui popor pregătit pentru toate acestea, sesizând perfect oportunitățile oferite de potrivnicele, până atunci, condiții istorice.

Pentru că suntem, din fericire, urmași ai unor asemenea personalități de excepție, în fiecare dintre ani, de atunci încoace și pentru eternitate, la 24 ianuarie, ne adunăm pentru a celebra și a ne reaminti, cu bucurie, înfăptuirile excepționale ale acestora. Grație glorioșilor noștri înaintași, pietrele de hotar ale istoriei românești au fost așezate într-o zidire mai vastă. Domniile lor, ai noștri de la 1859, au reușit să transforme șerpuirea Milcovului în bătăi de inimă românească, dând la o parte din cale orice s-ar fi putut opune curgerii lui unificatoare.

Ar trebui, așadar, să fim cu toții recunoscători pentru că ne putem bucura, acum și-mpreună, pentru cum oamenii providențiali ai trecutului au reușit a ne dărui un prezent cu și între ai noștri.

Un prezent vascularizat cu artere în care pulsează tocmai acel viitor pe care inimile noastre vor înțelege a-l modela și transmite, prin sângele nostru, inimilor celor ce ne urmează și ale celor ce le vor urma.

Avocat Gianina Vera Poroșnicu

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro