Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

Întrevedere Alina-Ștefania Gorghiu – Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova


23.01.2023 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Afaceri transfrontaliere
JURIDICE - In Law We Trust

joi, 19 ianuarie 2023, Alina-Ștefania Gorghiu, președinta a.i. a Senatului, a avut o întrevedere cu Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, potrivit unui comunicat.

Cele două părți au punctat buna colaborarea dintre Senatul României și Parlamentul Republicii Moldova, trendul ascendent al relațiilor pe linia diplomației parlamentare fiind reflectat atât prin ședința comună a camerelor reunite ale celor două parlamente care a avut loc la Chișinău în 2022, cât și în preconizata reuniune de la București în acest an.

Alina-Ștefania Gorghiu a salutat organizarea ședinței comune a Comisiilor Juridice din Senatul României și Parlamentul Republicii Moldova în perioada 19-21 ianuarie, în județul Argeș. A subliniat că această inițiativă este o oportunitate în vederea efectuării schimburilor de bune practici legislative, precum educația juridică în școli sau compatibilizarea profesiilor juridice. Totodată, a menționat că reformele din domeniul justiției pe care Chișinăul își propune să le implementeze vor fi pe agenda ședinței din Argeș. De asemenea, a propus organizarea unei reuniuni a Platformei Femeilor Deputate din Parlamentul Republicii Moldova cu femeile parlamentar din Legislativul de la București.
Partea română a reiterat sprijinul României față de securitatea și stabilitatea Republicii Moldova, atât prin acțiuni concrete în plan bilateral, cât și în plan multilateral prin Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova. Alina-Ștefania Gorghiu a salutat prezența președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, la Forumul Economic Mondial de la Davos și a subliniat că șantajul energetic al Kremlinului trebuie să înceteze. Președinta Senatului a afirmat că România, inclusiv prin intermediul diplomației parlamentare, contribuie la creșterea rolului și vizibilității Republicii Moldova la nivel european și internațional. Astfel, a evidențiat că organizarea, de către Republica Moldova, la 1 iunie 2023, a celui de-al doilea summit al Comunității Politice Europene, reprezintă o oportunitate în acest sens.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti