Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

DNSC și CE au semnat contractul de finanțare pentru Romanian Cyber Care Health


23.01.2023 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Cyberlaw, Dreptul Uniunii Europene, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 20 ianuarie 2023, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Comisia Europeană au semnat contractul de finanțare pentru proiectul ‘Romanian Cyber Care Health’, potrivit unui comunicat.

Acest proiect va sprijini punerea în aplicare a obiectivelor și cerințelor prevăzute de Directiva NIS pentru instituțiile de sănătate și domeniul medical din România, care au fost supuse unei presiuni deosebite în ultimii ani. Criza provocată de pandemia de COVID-19 exercită o presiune enormă asupra sistemului de sănătate, ceea ce reprezintă o preocupare majoră pentru creșterea rezilienței și limitarea impactului incidentelor cibernetice.

Obiectivul general al proiectului este de a reduce riscurile de securitate cibernetică și de a crește gradul de conștientizare, în vederea creșterii siguranței pacienților și a încrederii în sistemul și instituțiile de sănătate din România. Luarea în considerare și previzionarea noilor tipuri de competențe necesare pentru cadrele medicale și utilizatorii finali sunt esențiale, datorită implementării de noi tehnologii și servicii digitale, cum ar fi analiza volumelor mari de date, inteligența artificială și soluțiile de învățare automată sau dispozitivele medicale inovatoare și inteligente.

În plus, va promova schimbul de bune practici în rândul comunităților de securitate cibernetică și asistență medicală, pentru a spori gradul de conștientizare cu privire la amenințările și vulnerabilitățile la adresa securității cibernetice, precum și schimbul de instrumente, metode, practici organizaționale și de gestionare, cu scopul general de a defini scheme interdisciplinare colaborative, adaptate acestui mediu. Se vor acorda prioritate soluțiilor transfrontaliere.

Total valoare proiect: 578,870.00 EUR.

Total grant (50%): 289,435.00 EUR.

Perioada proiectului: 1 ianuarie 2023 – 31 decembrie 2024.

Perioada verificării: cinci ani (confidențialitate, analiză, audit, evaluare impact).

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro