Comisar si subcomisar de politie trimisi in judecata pentru fals, trafic de influenta s.a.
12 septembrie 2009 | mihaela.topa, Comunicat Directia Nationala Anticoruptie
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor BUMBAC GHEORGHE, comisar sef de politie in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (I.P.J.) Tulcea – Politia Rutiera pentru Drumuri Nationale si Europene, CIOCIA ADRIAN IONEL, subcomisar de politie in cadrul I.P.J. Tulcea – Biroul Siguranta Circulatiei in Mediul Urban Tulcea, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de fals intelectual, uz de fals, instigare la marturie mincinoasa si sustragere de inscrisuri si LEOVEANU MIHAIL CRISTIAN, patron al unei societati de taximetrie, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de trafic de influenta, fals in declaratii, participatie improprie la fals intelectual, uz de fals si tentativa de inselaciune.
Potrivit comunicatului DNA in rechizitoriul intocmit procurorii au retinut urmatoarea situatie de fapt:
„In cursul lunii octombrie 2008, inculpatul Leoveanu Mihail Cristian a pretins si primit de la un denuntator suma de 2.500 euro, bani pe care i-a remis inculpatului Bumbac Gheorghe, comisar sef de politie in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Tulcea, pentru a interveni, in favoarea denuntatorului, la cumnatul sau Ciocia Adrian Ionel. Denuntatorul era cercetat de subcomisarul de politie Ciocia Adrian Ionel pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice avand o alcoolemie peste limita legala.
Astfel, in cursul lunii decembrie 2008, la solicitarea cumnatului sau, subcomisarul de politie Ciocia Adrian Ionel a favorizat persoana pe care o cerceta in calitate de invinuit in sensul ca a schimbat declaratiile initiale ale invinuitului si ale unei martore cu altele al caror continut l-a conceput personal, astfel incat sa rezulte un pericol social redus al faptei savarsite.
Totodata, la data de 13 noiembrie 2008, inculpatul Leoveanu Mihail Cristian a dat o declaratie necorespunzatoare adevarului in fata organelor de politie, fiind intocmite documente pe baza carora costul repararii autoturismului avariat al denuntatorului urma sa fie achitat de o societate de asigurari.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanta. La instrumentarea dosarului au colaborat si ofiteri din cadrul M.A.I – Directia Generala Anticoruptie. Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro