Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

ANI. Incompatibilitate consilier judetean – administrator SA
12.09.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Agentia Nationala de Integritate, in baza prevederilor Legii 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, republicata, a constatat faptul ca domnul GAFU CRISTIAN s-a aflat, in perioada 13.07.2007 – 22.06.2008, in stare de incompatibilitate, intrucat a exercitat simultan functia de Consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Caras Severin si pe cea de Presedinte al Consiliului de Administratie al societatii comerciale ARSENAL RESITA S.A., filiala a Companiei Nationale ROMARM S.A.

Potrivit unui comunicat ANI, „Agentia s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca domnul GAFU CRISTIAN nu a respectat termenele prevazute de lege privind depunerea declaratiilor de avere si de interese, motiv pentru care s-a dispus sanctionarea acestuia cu amenda contraventionala in cuantum de 500 Lei si declansarea din oficiu a procedurii de control, in conformitate cu prevederile art. 54, alin. (1) din Legea nr. 144/2007, republicata.

Procedura de instiintare, asa cum este prevazuta de Legea nr. 144/2007, republicata, a fost indeplinita in baza mandatului postal (cu confirmare de primire) din data de 15.12.2008, prin care domnul GAFU CRISTIAN a fost informat despre declansarea procedurii de verificare a respectarii dispozitiilor legale, referitoare la completarea si depunerea declaratiilor de avere si de interese si regimul juridic al incompatibilitatilor.

Urmare a analizarii datelor din declaratiile de avere si de interese, completate de catre acesta la data de 14.08.2009, si a informatiilor solicitate institutiilor competente, au rezultat urmatoarele:

– domnul GAFU CRISTIAN a detinut, in perioada 2007 – 2009, calitatea de Presedinte al Consiliului de Administratie la S.C. Arsenal Resita S.A., Filiala a Companiei Nationale ROMARM S.A., la data de 13.07.2007 functia fiind inscrisa la Registrul Comertului;

– acesta a fost validat in functia de Consilier judetean, confom Hotararii Consiliului Judetean Caras Severin nr. 1/16.01.2007, precum si in baza Sentintei Civile nr. 117 a Tribunalului Caras Severin, emisa la data de 24.01.2007, mandat ce a incetat de drept la data de 20.06.2008.

Conform prevederilor Legii nr. 161/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, „functia de consilier local sau consilier judetean este incompatibila cu functia de presedinte, vicepresedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor la regiile autonome si societatile comerciale de interes local infiintate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judetean respectiv sau la regiile autonome si societatile comerciale de interes national care isi au sediul sau care detin filiale in unitatea administrativ-teritoriala respectiva”.

„In termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate, persoana verificata poate face contestatie”, conform prevederilor legale.

Activitatea de verificare a averii dobandite in perioada exercitarii mandatelor sau a indeplinirii functiilor ori demnitatilor publice, dupa caz, a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor este supusa controlului judecatoresc. Agentia isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, impartialitatii, independentei, celeritatii, dreptului la aparare si bunei administrari.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.