Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
 1 comentariu

Pistolul la tampla judecatorilor. Sesizare CRP


12 septembrie 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In urma publicarii de catre EVZ a articolului Pistolul la tampla judecatorilor, jud. Valentin Buliga (Tribunalul Comercial Mures) a transmis o sesizare scrisa catre Clubul Roman de Presa, acuzand incalcarea de catre autorul articolului, Mircea Marian, a normelor deontologice ale profesiei de jurnalist.

Textul integral al sesizarii:

„Ma numesc Buliga Nicu Valentin si detin functia de judecator la Tribunalul Comercial Mures.

Prin prezentul mesaj inteleg sa sesisez Clubul Roman de Presa asupra continutului editorialului d-lui Mircea Marian postat in editia online a gazetei „Evenimentul Zilei” din 11 septembrie 2009 intitulat Pistolul la tampla judecatorilor.

Consider ca prin continutul acestui editorial respectivul „jurnalist” a incalcat in mod flagrant codul deontologic al jurnalistului care, desi nu produce efecte juridice prin consfintirea lui in forme legislative, fiind insusit de chiar destinatarii acestui document, le devine deplin opozabil.

In concluzie, solicit a se lua act de incalcarea flagranta de catre respectiva persoana a normelor de conduita unanim acceptate de jurnalisti si, drept consecinta, aplicarea sanctiunilor statutare corespunzatoare.

Va asigur de consideratiune, dar si cu teama ca insasi fiinta mea este potential pusa in pericol iminent!

jud. Valentin Buliga
Tribunalul Comercial Mures”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii